CEVAPLANMIŞ SORULAR

08.04.2015
Soru : emine Cetinkaya

Yasim 50.Sol VSM capi proksimal kesimde 7,2 mm olculmus olup VSM boyunca 3sn.'den uzun suren reflu akim izlenmistir. Doktor ameliyat dedi baska bir tedavi yontemi onerir misiniz?Ameliyat sart mi?Olmazsam nasil sorun olusturur?

Cevap

Bu rapordaki bilgiler çok yetersiz ama olan bilgiler ışığında soldan tedavi olmanzı gerekiyor. Olmazsanız tabi ki ilerleyecektir hastalığınız. Bir süre sonra kramplar ve kaşıntı ortaya çıkar sonrasında da açık yara oluşabilir. Yara oluştuktan sonra tedavi de zorlaşır. Hiç bir hastada ameliyat önermiyoruz. Soru ve cevap bölümümüzde bir çok hastanın ameliyat sonrası yaşadıkları sıkıntıları anlatan soru görebilirsiniz (örneğin 1 nisan da soru gönderen hanfendinin   yaşadıklarını okuyabilirsiniz)
Öncelikle varis tedavisi konusunda deneyimli bir girişimsel radyoloji uzmanına Doppler incelemenizi tekrar yaptırmanızı öneririm.
 
Sonrasında gerek olursa modern tedavi yöntemlerini yani ameliyatsız varis tedavilerini
( endovenöz lazer ablasyon, su buharı ablasyonu ya da RF ablasyon) öneririm.
 
Bu modern tedaviler hem daha kolay hem de sonuçları çok daha başarılı oluyor. Çünkü görüntüleme eşliğinde hedefe yönelik yapılıyor ve anestezi ya da belden uyuşturma gerektirmiyor sadece lokal anestezi eşliğinde Doppler odasında yapılıyor. İşlemden sonra hemen kalkıp işinize dönebiliyorsunuz. Korkulacak bir durum yok.
Şimdiden geçmiş olsun. 
 

08.04.2015 tarihinde Doç. Dr. Mehmet Mahir Atasoy
SOSYAL MEDYA