CEVAPLANMIŞ SORULAR

20.06.2013
Soru : şengül

MERHABALAR HOCAM ;06/06/2013tarihli renkli dobbler us incelemesinde, VALSALVA MANEVRASI SIRASINDA CFV de 4 sn SOL VSM,PV ve SAĞ PV de SÜREKLİ REFLÜ AKIM İZLENMİŞ OLUP DİĞERLERİNDE REFLÜ AKIM SAPTANMAMIŞTIR. SOL VSM ÇAPI PROKSİMALDE 11mm OLUP DİZALTINDAN AYRILAN VARİKÖZ VENLER İZLENDİ. 2006 YILINDA GENEL ANESTEZİYLE SOL BACAĞIMIN EKLEM YERİ DE DAHİL VARİSLİ DAMARLARA KÜÇÜK KESİLER YAPILDI. ANCAK VARİSLERİM AYAK BİLEĞİMİN ETRAFINA KADAR YİNE OLUŞTU.YAKLAŞIK 3 AYDIR YÜRÜRKEN BACAĞIMDA AĞRILAR GÜÇSÜZLÜK, UYUŞMALAR,TOPALLAMAYA BAŞLIYORUM. YATARKEN YA DA DİNLENDİRİRKEN YİNE SOL BACAĞIMIN AĞRISINDAN UYUŞMASINDAN ÇOK SIKINTILAR ÇEKİYORUM. HOCAM US SONUCU İLE NE TÜR TEDAVİ OLMAM GEREKTİĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM.

Cevap

Derya hanım ameliyatlı tedaviler sonrasında %50 civarında tekrarlamalar oluyor ve sonrasında tedavisi de güçleşiyor. Size uygun olan tedaviyi ancak kendi yaptığım detaylı Doppler ile söyleyebilirim. Ameliyat ile hangi damarların alındığını Safen veninin durumunu görmem gerekiyor. Anladığım kadarıyla sadece flebektomi yapılmış ve Safene dokunulmamış , eğer böyle ise tedaviniz daha kolay olacaktır. Moralinizi bozmayın her varisin mutlaka tedavi edilebileceğiniz unutmayın.Geçmiş olsun.

25.06.2013 tarihinde Doç. Dr. Mehmet Mahir Atasoy
SOSYAL MEDYA