CEVAPLANMIŞ SORULAR

26.08.2013
Soru : Nisan

merhaba Hocam.38 yaşındayım. Ultrason sonucunda BİLATERAL VSM LÜMENİ AÇIK VE KOMPRESSIBLE İZLENMEKLE BERABER VALSAVA MANEVRASI İLE DEVAM EDEN VÖNÖZ REFLÜ İZLENMEKTEDİR. (GRADE 4 VENÖZ YETMEZLİK) teşhisi kondu ameliyat olmam gerektiğini ve ilerde akciğerleri de etkileyebileceğini söyledi.Sizce ameliyat olmalımıyım? Risk var mıdır? Ayrıca ilerde tekrarlar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler..

Cevap

Seval Hanım, öncelikle söylemeliyim ki mutlaka tedavi olmalısınız. Ama ben ameliyatlı tedavilerden ziyade imkanınız var ise ameliyatsız tedavi yaptırmanızı öneririm. 4 sebepten dolayı, 1.Ameliyatsız tedavide komplikasyon dediğimiz sorunlar yok denecek kadar azdır. İşlem sonrası hemen kalkar yürüyerek işinize devam edersiniz. Diğerinde bazen haftalarca yatakda kalınan durumlar olur. 2.Lazer de tekrarlama ihtimali çok düşüktür. Ameliyatlı tedavilerde tekrarlama daha sıktır. 3. Lazer ile sağlıklı damarlarınızın hepsi korunur hasta olanlar iptal edilir, ameliyat da ise sadece alınabilecek bir damar vardır ve o alınır. Bazı hasarlı damarlara işlem yapılamaz. 4. Ameliyatda anestezi gibi uygulamalar olduğundan ayrıca riskler vardır. Bu nedenlerden dolayı imkanınız var ise mutlaka ameliyatsız lazer tedavisi yaptırmanızı öneririm. Bir de mutlaka sitemizdeki öncesi sonrası fotoğrafları inceleyin, bu kadar iyi sonuçları ameliyat ile almak çok zordur. Şimdiden geçmiş olsun

26.08.2013 tarihinde Doç. Dr. Mehmet Mahir Atasoy
SOSYAL MEDYA