CEVAPLANMIŞ SORULAR

09.07.2015
Soru : okan çetin

merhaba hocam benim sağ testisim ağrı yaptı doktara giddiğim de skrotal doppler usg testi yaptırmammı istedi sonuç ;REKLİ DOPPLER İNCELEMEDE HER İKİ TETTİS VASKÜLER DAĞILIMI TABİİ OLARAK İZLENMİŞ OLUP TORSİYON YADA ENFLAMASYON LEHİNE SAPTANMADI BİLATERAL VENA SPERMATİKA İNTERNA VE PAMPİNİFORM PLEXUSDAN YAPILAN İNCELEME DE SAĞDA VENÖZ VARİKOİD GENİŞLEME VE VALSALVA İLE VENÖZ REFLÜSAPTAN MAMIŞTIR.SOLDA DAHA BARİZ VE FAZLA SAYIDA OLMAK ÜZERİ BİLATERAL VENÖZ VARİKOİD GENİŞLEMELER SAPTANMIŞ OLUP EN GENİŞ VEN ÇAPI SAĞDA 3.7 MM ,SOLDA 5.2 MM OLARAK ÖLÇÜLMÜŞTÜR.VALSALVA MANEVRASI ESNASINDA SAĞDA BİR KAÇ SANNİYE SÜRELİ.SOLDA 5 SANİYEDEN UZUN SÜRELİ VENÖZ REFLÜ SAPTANMIŞTIR.YORUM LARMISINIZ HOCAM .ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Cevap

Okan Bey öncelikle teknik bir sıkıntı nedeni ile sorularınıza geç cevap verdiğimiz için kusura bakmayın.
Sol bacağınızda venöz yetmezlik var ve ameliyatsız tedavi ile yani lazer ablasyon tedavisi varisleriniz tedavi edilebilir. 
Ayrıca varis hastalığında ameliyatlı tedavileri artık kimseye önermiyoruz. hem riskleri fazla hem de sıkıntılar yaşanabiliyor. Ultrason eşliğinde lazer ablasyon ile yapılan tedaviler artık çok kolay bir şekilde tedavi ediyor ve tekrarlama riski de ameliyatlı tedavilerden çok düşük.  Ağrılarınız varsa ameliyatsız tedaviler ile sizi rahatlatabiliriz.   Size öncelikle detaylı bir Doppler muayenesi yapmamız lazım sonrasında gerekli ise tedavinizi planlarız.
Maltepe Üniversitesinden Girişimsel Radyoloji Bölümünden bana (Dr. Mehmet Mahir Atasoy) randevu alabilirsiniz. 4440620 /2014 Şimdiden geçmiş olsun

27.08.2015 tarihinde Doç. Dr. Mehmet Mahir Atasoy
SOSYAL MEDYA