CEVAPLANMIŞ SORULAR

04.09.2013
Soru : şükrü ataş

merhaba hocam;4 ay önce klasik varis ameliyatı oldum her iki bacaktan damarlar alındı ve son iki aydır ayağımda şişlikler yüzünden doktora gittim ve ultrason çektirdim doktor sonuca göre diz altı varis corabı ve ecoprın 150 mg,doxıum 1000 mg ılaclar verdı 1 ay sonra kontole gel dedı.ultrason sonucu;valsalva manevrası ile sağ CFV de minimal,sol popliteal vende 4-5sn,sağ popliteal vende 2-3 sn süren reflü akım saptanmıştır.bilateral VSM izlenmedi(opera).sağ inguinal bölgede büyüğü 18 mm boyutunda lobüle konturlu LAP lar izlenmiştir.hocam tekrar ameliyatlık bi durum var mı sizce ne kadar kötü durumum teşekkür eder iyi calışmalar dılerım.

Cevap

Şükrü Bey durumunuz, klasik ameliyat olan hastaların klasik hali aslında. Hedefe yönelik tedavi yapılmadığında bazen istenilen fayda sağlanamayabiliyor. Bulgularınız derin venlerinizde de yatmezlik olduğunu gösteriyor. Size detaylı bir Doppler yaparak varsa şişliğe neden olan hasarlı damarlarınızı tedavi etmek için işlem yapılabilir. Ama bunun yanıda sağlıklı yaşam önerilerimize sıkı sıkıya uymalısınız ve varsa fazla kilolarınızdan acilen kurtulmalısınız. Sağlıklı yaşam önerilerimiz kişiden kişiye bir miktar farklılık gösterebiliyor ancak ciddi bir ameliyat yada sakatlık yaşanmamış ise ortak olarak uygulanabilecek önerilere dratasoy.com dan ulaşabilirsiniz, Şimdiden geçmiş olsun.

05.09.2013 tarihinde Doç. Dr. Mehmet Mahir Atasoy
SOSYAL MEDYA